Cum te poate ajuta CSALB?

Avem două proceduri pentru tine:

  1. PROPUNEREA UNEI SOLUȚII (CONCILIERE): procedura se finalizează după ce părțile au acceptat soluția propusă de conciliator prin Nota de Soluționare. Termenul în care părțile pot accepta/refuza soluția este de 15 zile de la comunicare. Părțile se pot retrage oricând din procedură.
  2. IMPUNEREA UNEI SOLUȚII (ARBITRAJUL): procedura se finalizează prin pronunțarea unei soluții care este obligatorie pentru ambele părți. Procedura este similară celei din instanțele de judecată, însă termenele sunt mai scurte, de maximum 90 de zile, și se pot fixa de comun acord. Părțile nu se pot retrage din procedură.

Conciliatorii/arbitrii desemnați să soluționeze litigiile propun sau impun o soluție, în funcție de procedura aleasă, în urma analizei documentelor și a discuțiilor cu părțile.

Aceste proceduri sunt facultative, voluntare, separate de procedurile din instanțele de judecată și gratuite pentru consumator.

Pașii pentru conciliere

Sună la 021.9414

(Apăsați pentru a forma numărul)

Pașii pentru arbitraj

Sună la 021.9414

(Apăsați pentru a forma numărul)

Care sunt pașii?

Consumatorul nemulțumit de relația contractuală cu instituția de credit (bancă/IFN), formulează o cerere către aceasta și, dacă nu este satisfăcut de răspunsul primit…

Documente

Procedura cu soluție propusă

În vederea transmiterii unei cereri cu privire la Procedura cu soluție propusă, vă rugăm să verificați informațiile din documentul următor.

Descarcă

Procedura cu soluție impusă

În vederea transmiterii unei cereri cu privire la Procedura cu soluție impusă, vă rugăm să verificați informațiile din documentul următor.

Descarcă

Informații utile pentru consumator – Procedura cu soluție propusă

Accesează drepturile și obligațiile consumatorilor:

Descarcă

Informații pentru consumator – Procedura cu soluție impusă

Accesează drepturile și obligațiile consumatorilor:

Descarcă

Formulare cereri

Descărcați cererea, o completați (în limba română sau în limba engleză) și o transmiteți la adresa de e-mail office@csalb.ro.

Pentru accesarea formularelor de cerere apăsați aici