1. Introducere

Vizitarea si utilizarea site-ului csalb.ro (,,site-ul”) se poate face numai daca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare. Prin simplul fapt al accesarii si navigarii pe acest site, acceptati conditiile de utilizare descrise in continuare. In cazul in care nu sunteti de acord cu prezentele conditii de utilizare, va rugam sa parasiti acest website.

 

 1. Neangajarea raspunderii

Continutul informatiilor se refera la descrierea intr-un anumit grad de detaliere a activitatilor si procedurilor organizate de Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar (CSALB). CSALB nu acorda nici o garantie referitoare la:

 • evitarea utilizarii anevoioase sau intreruperii in utilizarea site-ului,
 • neafectarea in sens negativ a altor sisteme prin utilizarea site-ului.

Astfel, CSALB nu poate fi responsabil pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau.

 

 1. Marca si dreptul de autor

Dreptul de autor asupra tututor informatiilor existente pe acest site este detinut de CSALB sau de afiliatii sai. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara acordul expres exprimat de catre CSALB ori de titularul acestui drept. Toate drepturile sunt rezervate CSALB. Este strict interzisa folosirea acestui site in scopul distrugerii sau alterarii lui, a continutului sau a securitatii acestuia ori pentru discreditarea sau hartuirea CSALB sau a afiliatiilor sai.

CSALB va aplica toate masurile de securitate tehnica si organizatorica pentru protejarea datelor asupra carora detine controlul impotriva oricarei situatii de manipulare accidentala sau intentionata, pierdere, distrugere sau impotriva accesului unei persoane neautorizate.

 

 1. Obiectivul continutului site-ului

Obiectivul continutului site-ului este de permite utilizatorilor sa aiba cu usurinta acces la informatiile referitoare la procedurile de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul bancar organizate de CSALB si de a permite consumatorilor sa prezinte online o reclamatie si documentele justificative necesare.. CSALB nu poate garanta, insa, ca prezentele pagini nu contin erori, si asigura ca depune toate diligentele pentru remedierea eventualelor erori. Orice persoana care intampina probleme este rugata sa contacteze CSALB prinunul din mijloacele de contact prezente pe acest site.

 

 1. Confidentialitate

Protectia informatiilor in cursul procesarii datelor dumneavoastra personale este o preocupare majora a CSALB. Toate datele colectate in cursul vizitelor pe site-ul nostru web sunt procesate conform prevederilor legale valabile in Romania si UE. Site-ul nostru web poate include legaturi cu alte site-uri al caror continut nu se afla sub controlul nostru, de aceea CSALB nu isi asuma si nu poate accepta nici un fel de responsabilitate pentru continutul acestor site-uri web.

CSALB se angajeaza sa nu dezvaluie nici o informatie cu privire la vizitele dumneavoastra pe acest site, exceptand situatiile prevazute de lege. CSALB nu va transmite nici unui tert datele dumneavoastra personale, furnizate de dumneavoastra pe site-ul www.CSALB.ro, cu exceptia datelor necesare activitatilor de solutionare alternativa a litigiilor.

 

 1. Colectarea si procesarea datelor cu caracter personal

Pentru informatii cu privire la Politica de Confidentialitate a CSALB, va rugam sa accesati sectiunea dedicata acestui aspect.

 

 1. Utilizarea si dezvaluirea datelor personale si specificarea scopului

Datele dumneavoastra vor fi tratate in conformitate cu legislatia in vigoare privind protectia datelor cu caracter personal

 

 1. Informatii pentru utilizatori (vizitatori)

Ca utilizator (vizitator), aveti responsabilitatea de a furniza date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, asa cum este cerut de formularul de inregistrare, atunci cand este cazul.

Totodata, va asumati obligatia de a nu face urmatoarele:

 • sa publicati materiale care contin virusi sau alte programe cu intentia de a distruge acest sistem, cat si orice sistem sau informatie;
 • sa publicati material cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;
 • sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica, materiale ori informatii prohibite de prevederile legale in vigoare;
 • sa publicati o imagine sau o afirmatie care contravine dispozitiilor legale in vigoare.

In caz de nerespectare a acestor conditii, CSALB si afiliatii sai se disociaza de autorul acestora, va sterge informatiile respective si poate actiona pe cale legala.

 

 1. Informatiile oferite prin intermediul site-ului

Orice persoana care viziteaza site-ul si care ii ofera date sau informatii cu caracter personal, prin intermediul acestui site, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

 • prelucrarea acestor date si informatii personale de catre CSALB in scopuri statistice;
 • solutionarea de catre CSALB a cererilor, intrebarilor si reclamatiilor adresate;
 • alte activitati CSALB permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea destinatarului.

CSALB va pastra confidentialitatea acestor informatii. CSALB nu va distribui, sub nicio forma, informatiile cu caracter personal catre terte persoane, cu exceptia datelor necesare activitatilor de solutionare alternativa a litigiilor si in conditiile acestor proceduri.

 

 1. Informarea persoanelor vizate asupra drepturilor lor

Tuturor persoanelor care transmit catre site-ul www.CSALB.ro datele lor personale le sunt garantate drepturile în conformitate cu Legea nr.677/2001, respectiv cu Regulamentul (EU) 2016/679 al Parlamentului și al Consiliului European din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/EC (Regulamentul General privind Protecția Datelor). Pentru informatii cu privire la Politica de Confidentialitate a CSALB, va rugam sa accesati sectiunea dedicata acestui aspect.
Pe langa termenii si conditiile care sunt stabilite prin politica site-ului, dumneavoastra intelegeti si acceptati faptul ca CSALB poate colecta si pastra date despre persoanele care viziteaza acest site. Pentru mai multe detalii legate de acest aspect, va rugam sa accesati sectiunea dedicata Politicii de cookies.

Aveti dreptul de a ne cere sa stergem informatiile referitoare la persoana dumneavoastra contactandu-ne la adresa: [email protected].

 

 1. Modificari ale politicii de confidentialitate

Modificari ale prezentei politici de confidentialitate ce vor aparea pe parcurs vor fi publicate in aceasta pagina web fara a va informa anterior. Termenii si Conditiile, Politica de confidentialitate si Politica de cookies constituie, in intregime, un acord incheiat intre dumneavoastra si CSALB in privinta utilizarii site-ului www.CSALB.ro. CSALB isi rezerva dreptul de a revizui si aduce la zi aceste reguli in orice moment, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor.

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile cuprinse in aceasta pagina va rugam sa ne scrieti la adresa [email protected].

Copyright CSALB. Toate drepturile rezervate.