×
 • Prahova | Ce au obținut prahovenii din negocierile cu băncile?

  Caravana negocierii online vine în Ploiești! Centrul de Soluționare Alterntivă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) le recomandă prahovenilor să completeze o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul direct pe site-ul www.csalb.ro, dacă au probleme sau nemulțumiri în relație cu instituția de credit. Concilierea este gratuită pentru consumatori și durează cel mult 90 de zile. (mai mult…)

  Continuare
 • Argeș | Ce au obținut piteștenii din negocierile cu băncile?

  Caravana negocierii online vine în Pitești! Centrul de Soluționare Alterntivă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) le recomandă argeșenilor să completeze o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul direct pe site-ul www.csalb.ro, dacă au probleme sau nemulțumiri în relație cu instituția de credit. Concilierea este gratuită pentru consumatori și durează cel mult 90 de zile. (mai mult…)

  Continuare
 • În cererea de negociere cu banca, un consumator poate invoca și motive de bucurie

  “Nașterea unui copil în familie poate fi un argument invocat în cererea de negociere cu banca, deoarece aduce o creștere a cheltuielilor”, explică în interviu Liviu Fenoghen, directorul CSALB. Liviu Fenoghen conduce Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar de cinci ani. În acest timp, numărul cererilor a crescut de peste zece ori și de peste 14 ori cel al negocierilor în care au intrat băncile și consumatorii. Beneficiile obținute de consumatori în urma înțelegerilor amiabile depășesc 4,5 milioane de euro, însă fiecare an vine cu noi provocări. Pandemia, reticența unor bănci și a IFN-urilor pentru conciliere sau așteptările uneori nerealiste ale consumatorilor sunt astfel de provocări într-un domeniu încă nou pentru România. (mai mult…)

  Continuare
 • Brașov | Ce au obținut brașovenii din negocierile cu băncile?

  Caravana negocierii online vine în Brașov! Centrul de Soluționare Alterntivă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) le recomandă brașovenilor să completeze o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul direct pe site-ul www.csalb.ro, dacă au probleme sau nemulțumiri în relație cu instituția de credit. Concilierea este gratuită pentru consumatori și durează cel mult 90 de zile. (mai mult…)

  Continuare
 • Sfatul conciliatorilor: În negocierea cu banca decât nimic, mai bine puțin

  Conciliatorii transmit sfaturi consumatorilor și recomandări către bănci, pentru o derulare mai eficientă a negocierilor în cadrul CSALB. Personaje cheie în aceste negocieri, conciliatorii intermediază găsirea unei soluții amiabile, iar la final propun o rezolvare pe care părțile o pot accepta sau o pot respinge. În 2021 peste 95% dintre soluțiile propuse de conciliatori în cadrul CSALB sunt acceptate de părți, mai ales că acestea au puterea unor hotărâri în instanță. Alina Radu este de 17 ani Partener și avocat în una dintre cele mai importante case de avocatură din România. Are cursuri de specialitate în Statele Unite și la Universitatea din Cambridge. Ionuț Ștefan este expert în finanțe și conduce propria companie de consultanță fiscală. (mai mult…)

  Continuare
 • Oradea | Ce au obținut bihorenii din negocierile cu băncile?

  Caravana negocierii online vine în Oradea! Centrul de Soluționare Alterntivă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) le recomandă bihorenilor să completeze o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul direct pe site-ul www.csalb.ro, dacă au probleme sau nemulțumiri în relație cu instituția de credit. Concilierea este gratuită pentru consumatori și durează cel mult 90 de zile. (mai mult…)

  Continuare
 • Sfatul conciliatorilor: Nu vă raportați la instanță când negociați cu banca

  Conciliatorii transmit sfaturi consumatorilor și recomandări către bănci, pentru o derulare mai eficientă a negocierilor în cadrul #CSALB. Conciliatorii sunt personajele cheie în aceste negocieri pentru că intermediază găsirea unei soluții amiabile, iar la final propun o rezolvare pe care părțile o pot accepta sau o pot respinge. În 2021 peste 95% dintre soluțiile propuse de conciliatori în cadrul CSALB sunt acceptate de părți, mai ales că acestea au puterea unor hotărâri în instanță. Camelia Popa este avocat și conciliator, cu o vastă experiență în companiile și autoritățile naționale, iar Valentin Cocean are experiență ca Partener în mai multe case de avocatură și a condus comisia de soluționare a litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal. (mai mult…)

  Continuare
 • Craiova | Ce au obținut doljenii din negocierile cu băncile?

  Caravana negocierii online vine în Craiova! Centrul de Soluționare Alterntivă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) le recomandă doljenilor să completeze o cerere de conciliere cu banca sau IFN-ul direct pe site-ul www.csalb.ro, dacă au probleme sau nemulțumiri în relație cu instituția de credit. Concilierea este gratuită pentru consumatori și durează cel mult 90 de zile. (mai mult…)

  Continuare
 • Sfatul conciliatorilor: Când negociați cu băncile acceptați concesii!

  Conciliatorii sunt personajele cheie în negocierea dintre consumatori și bănci, purtată @CSALB. Ei intermediază găsirea unei soluții amiabile, iar la final propun o rezolvare pe care părțile o pot accepta sau o pot respinge. În 2021 peste 95% dintre soluțiile propuse de conciliatori sunt acceptate de părți, mai ales că acestea au puterea unor hotărâri în instanță. În interviu conciliatorii transmit sfaturi consumatorilor și recomandări către bănci, pentru o derulare mai eficientă a negocierilor. Nela Petrișor este avocat și conciliator, fost judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar Septimiu Stoica este Președintele Bursei Române de Mărfuri, avocat, conciliator, arbitru și mediator. (mai mult…)

  Continuare