INFORMARE CU PRIVIRE LA NOUL PREȘEDINTE CSALB

De la 1 noiembrie 2017, noul președinte al Colegiului de Coordonare a Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar este doamna Luminița Malanciuc – reprezentantul Asociației Române a Băncilor în Colegiul de Coordonare a CSALB.

Doamna Luminița Malanciuc, expert juridic ARB, va prelua atribuțiile de președinte al Colegiului de Coordonare a CSALB de la domnul Alexandru Păunescu, directorul Direcției Juridice a Băncii Naționale a României și reprezentantul BNR în Colegiul de Coordonare a CSALB. Anterior, între 2015 și 2016, președintele CSALB a fost doamna Simona Vâlceanu, membrul independent în Colegiul de Coordonare. Doamna Vâlceanu a asigurat președinția în primul an de funcționare a Centrului SAL Bancar.

Colegiul de Coordonare a CSALB este format din cinci membri, desemnați de BNR, ANPC, ARB, asociațiile de consumatori și un membru independent. Acesta este ales de primii patru membri desemnați. Mandatul fiecărui reprezentant în Colegiul de Coordonare a CSALB este de 5 ani, cu posibilitatea de reînnoire o singură dată. Președintele Colegiului de Coordonare este ales prin rotație, dintre cei cinci membri, având un mandat de un an.