EXPERIENTA PROFESIONALA

 

Din 2004 – prezent

Partener, Coordonator practică Drept bancar și finanțări
NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN SCA, București, România
Asistență juridică constantă în aspecte legate de sectorul bancar și sectorul serviciilor financiare, inclusiv operațiuni de finanțare și garantare.
Asistență în proiecte semnificative naționale sau cu componentă transfrontalieră în sectoarele: financiar-bancar, imobiliar, fuziuni și achiziții, contracte comerciale și contracte încheiate cu consumatori, aspecte de conformitate și de reglementare în sectorul bancar și financiar.
Asistență în legătură cu interpretarea și clarificarea de aspecte privind aplicarea actelor normative ce transpun directive europene în sectorul bancar și financiar, inclusiv în ceea ce privește directivele cu impact asupra contractelor de credit încheiate cu consumatori.

 

1997 – 2004

Avocat stagiar, avocat definitiv, avocat senior
NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN SCA, București, România
Asistență juridică acordată într-o vastă arie de domenii de drept, inclusiv analize comparative drept românesc – drept străin.

 

STUDII

 

2012 – Programul de management pentru avocați IE Law School
2007 – Cursuri de drept european ERA – Academy of European Law
2007 – Cursuri privind finanțările internaționale University of Cambridge
2006 – Program de negocieri American Institute for Legal Education, Ann Arbor, Michigan, SUA
1997 – Absolvent Facultatea de drept Universitatea București
1997 – prezent Membru Baroul București

 

DISTINCȚII, REFERINȚE

 

2009 – prezent Recunoaștere în publicațiile internaționale reputate în clasificarea profesioniștilor din cadrul caselor de avocatură din Europa și din întreaga lume în domeniul financiar-bancar: Chambers Europe (Europe’s Leading Lawyers for Business) si Chambers Global (The World’s Leading Lawyers for Business), The Legal 500, IFLR 1000 (The Guide to the World’s Leading Financial Law Firms).

2016 – Premiul Legal Magazin “Premiul pentru excelență în dezvoltarea profesiei de avocat – categoria financiar – bancar” – Gala Lady Lawyer din 2016